MP3 center Orehi Potica z najboljšimi orehi daleč naokoli

Potica z najboljšimi orehi daleč naokoli

Zima je čas, ko se pečejo peciva v katerih se lahko uporabijo orehi, saj s svojim okusom in teksturo pripomorejo k boljšemu izdelku. Poleg tega so orehi izvrsten vir vitaminov, ki jih ne najdemo nikjer drugje. Za očetov rojstni dan decembra sem se odločila, da pripravim orehovo potico, saj jo vsi obužujemo. Odpravila sem se v trgovino, kjer sem kupila vse sestavine, kot so:

  • Jajca
  • Moka
  • Sladkor
  • Pecilni prašek

Seveda so orehi glavni v receptu, zato sem želela najboljše. Na tržnici je bil gospod, ki je prodajal oreške in nekatera semena. Povedala sem mu, da iščem le najboljše orehe za potico in naj mi pove po resnici, ali so njegovi orehi dovolj dobri. Poskusila sem nekaj kosov in prepričala sem se, da so odlični. Kupila sem eno kilo orehov in se napotila proti domu ter se lotila potice.

Ker so bili orehi tako okusni, sem jih dala nekaj na stran. Rada jih dodam svojim jutranjim smutijem in tako dodam vitamine in minerale. Najlažji in najhitrejši način za obogatitev vsakega obroka. Ko sem zaključila s potico, sem se z mamo dogovorila o zabavi in kdaj lahko pridem na obisk. Rekla je, da bodo pojedli večerjo, potem pa se bomo posladkali s potico, katero sem pripravila. 

Na dan proslave sem narezala potico z orehi, jo postavila v posodo in se odpravila proti staršema. Pravkar so pojedli kosilo, skuhali kavo in vsi že nestrpno čakali na mojo sladico. Ko so poskusili prvo kos, so vsi vprašali zakaj je tako dobra. Povedala sem jim, da so orehi najboljši, kar sem jih lahko dobila in jih napotila do prodajalca na tržnici. 

Odkar sem najdla gospoda na tržnici, sem oreške kupovala samo še pri njem. Njegovi orehi so me tako prepričali, da jih nisem iskala nikjer drugje.

Leave a Reply